Kaže se da se sličan sličnom raduje, ali prema astrologiji, to nije uvek slučaj. Kada su dve osobe previše slične, to može izazvati ozbiljne probleme u njihovoj vezi, zavisno od njihovih osobina.

Evo znakova Zodijaka koji bi trebalo da izbegavaju zabavljanje sa osobom istog znaka i kako to može dovesti do katastrofe u njihovoj romantičnoj kompatibilnosti.

Ovan

Kada se dva Ovna nađu zajedno, to je kao da su se prijavili za beskrajne svađe i stalne nesuglasice. Ovanom vlada Mars, planeta rata, strasti i agresije. Pošto su tako entuzijastični, hrabri i energični, lako je shvatiti zašto bi se dva Ovna privukla jedno drugom. Verovatno bi uživali u eksplozivnoj fizičkoj povezanosti – ali, nažalost, njihovi nagli temperamenti su podjednako nestabilni. Njihov se*sualni život nije dovoljan da ih održi usred stalnih rasprava. Iako mogu da stvore dugotrajne veze s drugim znakovima, Ovnovi bi trebalo da izbegavaju romantične odnose sa osobom istog znaka.

Blizanci

Blizanci su predstavljeni blizancima, što znači da svaki Blizanac ima (bar) dve strane. Imaju složene, višeslojne ličnosti, i teško je bilo kojem partneru da ih prati u vezi. Pošto Blizanac već ima dva "lica", zašto dodavati još dva u kombinaciju? Ovaj vazdušni znak treba partnera koji ih prizemljuje, poput zemljanog znaka ili ih uzbuđuje, kao vatreni znak. Izlasci sa nekim ko im je previše sličan dovode do haosa, konfuzije i komplikacija, pa su Blizanci bolji u vezi s partnerom iz drugog znaka Zodijaka.

Lav

Lavovi su veoma romantični, velikodušni i puni ljubavi, pa su odlični partneri. Međutim, vole da budu u centru pažnje, uključujući i u vezama. Kada se dva Lava spoje, može izgledati kao da se oba partnera takmiče za mesto u centru pažnje. Oboje žele da budu lideri, da dobiju najviše pažnje i stalno primaju pohvale. Potrebna je ravnoteža u vezi jednog Lava; oni traže partnera koji će ih obasipati komplimentima i dopustiti im da budu u centru pažnje. Lavovi su takođe izuzetno tvrdoglavi, pa će svaka nesuglasica između dva Lava trajati beskrajno.

Ilustracija; Foto: M_Agency/Shutterstock

Vaga

Vage su divni romantični partneri, ali kada spojite dvoje njih, sve se nekako raspada. Ovaj znak Zodijaka je neodlučan, koketan i sklon ugađanju drugima – što su u redu osobine kod jednog partnera, ali kada ih oboje imaju, nastaje haos. Dvoje neodlučnih ljudi koji pokušavaju da odluče šta će večerati svako veče? Noćna mora. Dvoje koketnih društvenjaka, koji izlaze sa svojim odvojenim grupama prijatelja? Recept za katastrofu. Dve osobe koje ne mogu da kažu "ne" na bilo koji zahtev svog partnera (ili bilo koga drugog)? Jednostavno ne funkcioniše. Vagama je potreban partner koji će im pomoći da donose odluke i postave granice, pa bi trebalo da pronađu nekoga iz drugog znaka Zodijaka.

Vodolija

Vodolije su usamljeni vukovi koji retko ulaze u veze. Ne prate pravila ponašanja niti osećaju pritisak da izlaze iz tradicionalnih razloga. Više vole samoću i nezavisnost, pa ne žude za romantičnim partnerstvom i ljubavlju na način na koji to rade mnogi drugi znakovi. Vodolije su vrlo jedinstvene, pa ih prirodno privlači druga Vodolija koja deli njihove ekscentričnosti. Dvoje Vodolija bi verovatno dobro funkcionisali u davanju dovoljno prostora jedno drugom – ali to je zapravo problem. Toliko bi se brinuli da ne uguše jedno drugo, da bi se na kraju potpuno izolovali. Otuđili bi se toliko da im ništa ne bi ostalo da ih poveže, sve u ime zadržavanja nezavisnosti i slobode u vezi. Ako Vodolije zaista žele da iskuse radost partnerstva, trebalo bi da potraže nekoga iz drugog znaka Zodijaka.

Povezane vesti