Horoskopski znakovi imaju jedinstvene prednosti, slabosti i sklonosti. Ponekad te sklonosti možemo povezati sa preferencijama prema određenim godišnjim dobima. 

Ovan - Proleće

Proleće budi prirodu i donosi nove početke, što savršeno odgovara strastvenoj i dinamičnoj prirodi Ovnova.

Bik - Proleće

Bikovi, kao i Ovnovi, vole proleće. Kao znak povezan sa zemljom, uživaju u buđenju prirode. Bikovi vole udobnost i lepotu, pa im prolećni pejzaži odgovaraju.

Blizanci - Leto

Blizanci su društveni, energični i vole da su u pokretu. Leto, s mnoštvom događaja i putovanja, savršeno je za njih jer im pruža mogućnost da uče i upoznaju nove ljude.

Rak - Zima

Rakovi su emotivni i vezani za dom. Zima im odgovara jer provode vreme sa porodicom i prijateljima, uživajući u toplini doma.

Lav - Leto

Lavovi vole pažnju, energiju i sunčane dane. Leto, s obiljem društvenih aktivnosti i zabave, odgovara njihovoj vatrenoj prirodi.

Devica - Jesen

Device su praktične i organizovane. Jesen im odgovara jer donosi povratak rutini nakon leta, a hladniji dani i boje jeseni često odgovaraju smirenom temperamentu Devica.

Vaga - Jesen

Vage vole ravnotežu i lepotu. Jesen je doba kada su dani uravnoteženi, a priroda donosi lepe pejzaže, što privlači ovaj znak.

Škorpija - Zima

Škorpioni su misteriozni i strastveni. Zima, sa svojim dugim noćima i hladnim danima, savršeno odgovara njihovoj dubokoj i emotivnoj prirodi.

Strelac - Leto

Strelčevi su avanturisti koji vole slobodu. Leto je idealno za putovanja i istraživanja, što odgovara njihovoj vatrenoj energiji. Takođe, vole sunce i toplinu, što je tipično za letnje mesece.

Jarac - Zima

Jarčevi su ambiciozni i ozbiljni. Zima im odgovara zbog discipline i novih početaka koje donosi Nova godina.

Vodolija - Zima

Vodolije su nekonvencionalne i vole promene. Zima, sa svojim neočekivanim promenama, odgovara njihovom nekonvencionalnom duhu.

Ribe - Proleće

Ribe su intuitivne i empatične. Proleće, koje simbolizuje obnavljanje, odgovara njihovoj duhovnoj prirodi i sklonosti sanjarenju. Takođe, mir i tišina prolećnih dana mogu da budu posebno privlačni ovom vodenom znaku.

Povezane vesti