OVAN

U njenom karakteru nema zlobe, pa joj lakše oprostite što ponekad nema ni takta. Ume da bude veoma tvrdoglava i voli da se žali, pa je teško možete ubediti da u nečemu greši. Energična je i lako se rasplamsava, ali to kod nje, srećom, ne traje dugo. Vaš odnos sa njom biće sve samo ne miran. Ona je energična i borbena žena koja nikada neće dozvoliti nikome da govori protiv vas. Uzeće te pod svoju zaštitu i čuvaće te. Ona će ceniti vašu direktnost jer je i sama takva, pa nemojte oklevati kada razgovarate sa njom. Ona će brzo primetiti sve vaše mane i ukazati na njih za vaše dobro, ali budite oprezni ako počnete da ukazujete na njene – učinite to sa taktom i dozom humora. Ona je direktna i iskrena i uvek će priznati ako je u nečemu pogrešila. Ali istovremeno je i veoma uvredljiva, tako da morate imati dobre živce i biti popustljivi prema njoj. 

BIK

Nema tvrdoglavije i upornije osobe od nje. Ona drži svoju reč i obećanje, ne menja navike i drži ono što poseduje. Kada uđete u njen dom, trebaće joj vremena da se prilagodi vama, a i vi njoj. Ali kada osvojite njeno srce, imaćete veliku pomoć i podršku u njoj. Niko neće znati kako da vas uteši kada ste u nevolji ili da vam da mudar savet kada vam zatreba kao ona. Možda je ljubomorna što sa vama deli svog sina ili ćerku, ali nemojte je nikada otvoreno kriviti za to. Njena tvrdoglavost i staromodni saveti često će vam ići na živce. Ona će vas o svemu posavetovati, što će vam neopisivo smetati, ali kada vam zatreba njena pomoć, ona će vam najsrećnije pomoći. Ako ste bolesni, ona će vas negovati i brinuti o vama, kao da ste njeno dete. 

BLIZANCI

Svekrva ovog znaka znaće da vas zabavi i nasmeje. Sa njom vam nikada neće biti dosadno, ali morate računati na njenu površnost i nedoslednost. Često je rasejana na sto različitih načina, pa lako zaboravi šta je obećala ili šta je trebalo da uradi. Tačno je da ona ne mari mnogo za detalje, ali niko ne može tako brzo i tačno da proceni šta je važno u nekoj stvari ili situaciji kao ona. Ali ona može biti veoma teška u ogovaranju svojih komšija, rođaka i prijatelja, a ni vi nećete biti pošteđeni toga. Voli da gura nos svuda, pa će vas ispitivati šta ste skuvali ili vam dati savete koje niste ni tražili. Ona je upućena u vaš život do najsitnijih detalja, što vas može preterano umoriti. Ali ona će biti nezamenljiva u čuvanju vaše dece, sa kojima će se zabavljati kako samo ona zna - razigrana kao malo dete.

RAK

Srdačna je i ljubazna, pa će mnoge snaje u njoj imati drugu majku. Budite sigurni da će vas uvek dočekati topli ručak kada se umorni vratite sa posla, deca će biti zbrinuta, a kuća čista. Ona će biti zaštitnički nastrojena prema vama i nikada neće dozvoliti nikome da vas ogovara. Ali zato je ništa neće sprečiti da kopa po vašem životu – ona želi sve da zna i stalno dodaje savete i mešanje u vaš život. Veoma je vezana za svoju porodicu i tradicionalne vrednosti, pa ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će neke od njenih životnih navika i pravila postati vaše. Čuvajte se njene osetljivosti – može da ćuti danima ako se naljuti. I nemoj nikada ništa reći protiv njenog sina ili ćerke – oni su za nju svetinja! 

LAV

Svekrva ovog znaka će vam se dopasti na prvi pogled, jer su njen optimizam i toplina zarazni. Cela kuća će biti ispunjena njenom pozitivnom energijom i zvonkim smehom. Ona će vas ohrabri kada u nečemu odustanete i često će biti prava hrana za vašu dušu. Ona će vam dati sve što ima, ali ne igrajte se njenom sujetom i ponosom. Moraćete da je nadmašite u mnogo čemu, što će vas koštati živaca i strpljenja. Ona voli da bude u pravu u svemu - čak i kada nije. Jednom kada izdate njeno poverenje, trebaće joj mnogo vremena da vam oprosti. Voli da prima komplimente, pa nemojte škrtariti, ali ni ne preterujte, jer će prozreti kada niste iskreni. Nemojte je čak ni ogovarati iza leđa, jer kada to sazna, neće biti nimalo ljubazna prema vama.

DEVICA

Od vas će očekivati urednost i pedantnost, jer su svekrve ovog znaka žene koje su izuzetno izbirljive za čistoću. Pratiće vas i upirati prstom u nečiste delove stana, a žaliće se kako kuvate, čistite ili se oblačite. Često zna biti previše kritična i sitničava. Stalno upućuje i prigovara, ali istina je da jednostavno želi da pomogne, ukaže na greške i da vas nauči za vaše dobro i da vam da dobar savet. Nemojte da vas zavara njeno ponekad hladno držanje – kada treba da uskoči da vam pomogne, ona će to prva učiniti, a kada treba da reši problem, zadiviće vas svojom logikom i mudrošću. Ali računajte na njen težak i često depresivan karakter – teško joj je ugoditi, ali ako joj date ljubav i ohrabrenje, ona će vam vratiti duplo više.

VAGA

Svekrva ovog znaka sigurno će vas razmaziti. Znaće da vam ugodi na svaki način, ali će i sebi dati dovoljno vremena da vas što bolje upozna. Ona će tačno znati gde ste „mršavi“ i u trenucima neslaganja iskoristiće ovo kao svoje najjače oružje protiv vas. Nemojte joj zameriti i ne budite arogantni prema njoj. Ne voli svađe i teške reči, pa uvek lepo razgovarajte sa njom i ne povisujte ton. Možda vam smeta njena neodlučnost, ali nemojte joj zameriti - samo joj treba malo više vremena da razmotri sve aspekte problema. Ona je vesela i druželjubiva, pa možete biti sigurni da neće imati ništa protiv vašeg društva u koje će se sigurno savršeno uklopiti. Voli komplimente i poklone, prelepo cveće i kozmetiku - zato ne štedite na tome kada želite da joj ugodite. 

Ilustracija; Foto: fizkes/Shutterstock

ŠKORPIJA

Oštrog je jezika i direktna, ali nije zlobna, što ne znači da to ne može postati. Ako vam zameri, reći će vam, bez obzira koliko vas to boli. Ne voli ogovaranje i gubljenje vremena, pa će vam odmah dati do znanja da želi da ima iskren i otvoren odnos sa vama. Ne skrivajte ništa od nje, jer će ona savršeno pročitati svaku vašu skrivenu misao ili nameru. Veoma je požrtvovana, nikada joj ništa neće biti teško da uradi za vas, ali će isto zahtevati i od vas. Ona je zatvorena i ne pokazuje svoje slabe tačke, ali budite sigurni da ona već dugo zna za sve vaše slabosti. Ona može biti i neprijatna, posebno kada joj nešto nije po volji. Ako vas voli, imaćete sjajnog prijatelja u njoj, ali ako ona ima nešto protiv vas, vaša veza se lako može pretvoriti u pravo bojno polje.

STRELAC

Ona je rođeni optimista. Njen razigrani tempo i neumornost mogu vam ponekad ići na živce, ali će vas razoružati svojom snalažljivošću i inteligencijom. Gotovo da nema situacije koju ne zna da reši. Ona će vam biti desna ruka u mnogim stvarima, uskočite kada nemate vremena za nešto, i nikada se neće žaliti da je umorna. Ali ona takođe traži mnogo zauzvrat, što je vaša pažnja i razumevanje. Pomalo je nestrpljiva i nagla, ume da bude ishitrena i prenese najnovije komšijske tračeve, ali sa njom nikada nije dosadno. Ona je glavni zabavljač na porodičnim okupljanjima. Puna je lepih planova za vas i vašeg partnera, ali samo ako to slušate. Ako vam se ne sviđaju njeni saveti i njena preterana usredsređenost na vaš porodični život, dajte joj to do znanja na obazriv način. 

JARAC

Neka vas njeno hladno i odmereno držanje ne zavara – ispod takvog oklopa krije se žena velikog srca. Možda nije super moderna svekrva, ali se zato drži tradicionalnih i moralnih vrednosti. Na to je teško uticati i promeniti, pa nemojte ni pokušavati. Dozvolite joj da živi onako kako je živela pre vas. Veoma je iskrena i ne voli da se izlaže - ono što joj se ne sviđa kod vas, reći će vam u lice, nikad iza leđa. Pouzdana je, sigurno vas neće izneveriti ili okrenuti leđa i rado će vam dati mudre savete. Bićete zadivljeni njenom marljivošću, praktičnošću i neverovatnim osećajem za organizaciju. Ali ona voli da ima uvid u vaš život, finansije i troškove, pa kako je po prirodi štedljiva, to će i od vas očekivati. 

VODOLIJA

Svekrva ovog znaka fasciniraće vas originalnošću i oštroumnošću. Ona će otvoreno govoriti i razgovarati o svim životnim temama i problemima sa takvom pronicljivošću da ćete ostati zatečeni. Neće se buniti ako loše kuvate jelo ili ako je u kući nered, a neće imati ništa protiv vaših prijatelja. Šta više, ona će ih osvojiti svojom ljubaznošću i modernim pogledima na svet, pa će na kraju biti glavna u vašem društvu. Ona će brinuti o vama koliko i o svom sina ili ćerki, ne praveći nikakvu razliku. Voli svoju slobodu i trenutke samoće, pa ako se iznenada povuče u sobu, nemojte je uznemiravati. Ne pokušavajte da je promenite i postaćete veliki prijatelji. 

RIBE

Držaće vas kao kap vode na dlanu, brinuti o vama i ugađati vam na svakom koraku. Nežna i saosećajna, učiniće sve da vam olakša život. Ona će te zagrliti kao da si njeno dete. Ponekad ćete primetiti da je tužna i neraspoložena i biće vam zahvalna ako pokažete razumevanje za njene česte promene raspoloženja. Nekada je srećna i bezbrižna, ponekad je čežljiva i zabrinuta za ceo svet. U njoj ima puno ljubavi i brige. Ali ono što vam može smetati je njena snažna vezanost za sina ili ćerku, tako da može nesvesno da nastavi da upravlja njihovim životima. Moraćete tome da stanete na kraj, čak i ako ste bezobrazni.

Povezane vesti