Ima nešto neverovatno ranjivo u te tri male reči "Ja te volim". Nekima skliznu s jezika bez napora, kao melodija koju su zauvek pevušili. Za druge, reći „Volim te“ je kao da stojite na ivici litice, srce kuca, dah je zastao u grlu, nesigurni šta sledi.

Ovo su tri horoskopska znaka kojima je teško da prvi kažu „volim te“:

Jarac

Vi ste oličenje strpljenja i istrajnosti. Životu pristupate metodično, uvek precizno planirajući svoj sledeći potez. Ova oprezna priroda proteže se i do vašeg srca. Kada je ljubav u pitanju, gradite zidove zaštite oko sebe, pazeći da bilo koga pustite prebrzo. Strah od ranjivosti i potencijal za odbacivanje naziru se u vašem umu.

Vi cenite stabilnost i sigurnost iznad svega. Morate biti potpuno sigurni da su vam osećanja uzvraćena pre nego što date bilo kakve velike izjave. Ljubav za vas nije igra, već ozbiljna obaveza. Želite da znate da je osoba koju volite tu na duge staze, neko sa kim možete da gradite budućnost. Ovaj praktičan pristup ljubavi znači da često čekate da druga osoba napravi prvi korak. Nije da ne osećate duboke emocije - upravo suprotno. Vaša ljubav je duboka i trajna, ali njeno otvoreno izražavanje može se osećati kao razotkrivanje krhkog dela sebe.

Devica

Vaš analitički um i pažnja usmerena na detalje su vaša najveća snaga, ali mogu biti i najveća prepreka u pitanjima srca. Previše razmišljate o svemu, secirajući svoja osećanja i postupke drugih, dok ne ostanete u stanju neizvesnosti. Kada je u pitanju reći „volim te“, ovo preterano razmišljanje postaje značajna prepreka.

Plašite se odbijanja i mogućnosti da budete povređeni. Vaša pedantna priroda znači da želite da sve bude savršeno, uključujući vreme i postavku vaše izjave. Brinete se da li se vaš partner oseća isto i plašite se potencijalne neugodnosti ako se ne oseća. Ovaj strah od nepoznatog može da vas parališe i otežava da prvi izgovorite te tri važne reči.

Škorpija

Vi ste znak intenzivne strasti i dubokih emocija. Kada volite, volite svim srcem i dušom, ne ostavljajući mesta za polovične mere. Međutim, ovaj intenzitet može biti i mač sa dve oštrice. Dubina vaših emocija vas često čini opreznim. Plašite se ranjivosti, jer to znači dati nekome moć da vas duboko povredi.

Poverenje je sve za tebe. Morate biti potpuno sigurni u lojalnost i posvećenost vašeg partnera, pre nego što spustite gard. Ova potreba za sigurnošću čini izazov za vas da prvi kažete „Volim te“. Više volite da čekate i gledate, analizirajući akcije i reči vašeg partnera, tražeći znakove da se i oni osećaju na isti način. Ovaj pažljiv pristup je vaš način da se zaštitite od potencijalnog slomljenog srca.

Povezane vesti