Ako budete sledili ove savete, više nikada vam se neće desiti da vam testo ne naraste lepo. Pre nego što krenete da mesite, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Nemojte da preterujete sa količinom praška za pecivo ili kvaca, jer uvek postoji mogućnost da testo previše naraste i da pukne. Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.