Treba li deca da se presvlače čim dođu iz škole? Doktorka razbila mit u koji mnogi veruju
Pedijatar otkriva da li deca treba da se presvlače čim dođu iz škole kako se ne bi zarazila patogenima sa odeće.
18.9.2024. 9:48
Crni luk je namirnica koja se često dodaje u jela. Nijedno kuvano jelo, priprema mesa ili salata ne može da se zamisli bez crnog luka. Često ga ljudi jedu i sirovog.
23.6.2024.|10:13
Izvor: Stvar ukusa/S.B.
Ipak, iako ovo povrće jelu daje poseban šmek i prepoznatljivu aromu, on ima i svoje mane. Seckanje crnog luka često izaziva suze u očima, a sem toga dešava se da se prilikom kuvanja usmrdi cela kuća.
Nijednoj domaćici se ovo ne dopada, pogotovo što crni luk može da se "uvuče" se u garderobu i kosu, a ponekad nije jednostavno izluftirati, naročito kada je napolju hladno.
Ovo se dešava jer se prilikom zagrevanja luka oslobađa sumpor koji, kao što je svima dobro poznato, i te kako ima jak i nimalo prijatan miris. Kako biste izbegli neprijatne mirise koji se šire kuhinjom, potrebno je da dodate jedan sastojak koji skoro svaka domaćica već ima.
U pitanju je soda bikarbona.
Prilikom prženja crnog luka, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte i ravnu kašičicu sode bikarbone. Ako koristite više od 1/2 kg crnog luka, dodajte punu kašiku sode bikarbone i dinstajte kao i obično.
Soda bikarbona ne rešava samo neprijatan miris, već će se crni luk zahvaljajući njoj zgusniti, pa ćete ga lakše svariti. Takođe, ako jelo koje pripremate sa dinstanim lukom zahteva i dodavanje zaprške, slobodno izostavite taj deo, jer soda bikarbona daje potrebnu gustinu.
Pedijatar otkriva da li deca treba da se presvlače čim dođu iz škole kako se ne bi zarazila patogenima sa odeće.
18.9.2024. 9:48
Priprema je veoma brza, a sastojke sigurno već imate kod kuće.
18.9.2024. 8:06
Jedno pile, šargarepa, luk i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu salamu.
17.9.2024. 10:53
Pedijatar otkriva da li deca treba da se presvlače čim dođu iz škole kako se ne bi zarazila patogenima sa odeće.
18.9.2024. 9:48
Priprema je veoma brza, a sastojke sigurno već imate kod kuće.
18.9.2024. 8:06
Jedno pile, šargarepa, luk i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu salamu.
17.9.2024. 10:53
Tijani su posle smrti supruga bili oduzeti zamrznuti embrioni, ali je konačno uspela da ostvari ono što je naumila - pobedila je i ispisala novo poglavlje u svom životu.
17.9.2024. 9:09
Nagli pad temperature zabrinuo je mnoge ljubitelje cveća i sada se svi pitaju kako da svoje biljke pripreme za novonastalu situaciju.
16.9.2024. 11:01
Mnoge domaćice tvrde da pomoću aspirina možete pomoći vašim biljkama da bolje cvetaju.
16.9.2024. 8:06
Bojan Ćirović iz Čačka napravio je pitu savijaču na svoj način, ali nije uspeo da oduševi sudije "MasterChefa" i zbog toga su doneli odluku da upravo on napušta takmičenje.
19.9.2024. 22:24
Vesna Nestorović Coka, odlukom sudija Nenada, Filipa i Branka, napustila je "MasterChef", ali je imala jednu želju, koju su joj oni rado ispunili.
19.9.2024. 22:22
Sudije Nenad, Branko i Filip doneli su odluku kojih osam takmičara večeras napušta "MasterChef Srbija".
19.9.2024. 22:13
Bojan Ćirović iz Čačka pred sudije je izneo jelo kojim je želeo da predstavi kraj iz kojeg dolazi.
19.9.2024. 22:07
Iako se do sada nikada nije desilo da sudije Nenad, Branko i Filip nešto ne probaju, do toga je došlo kada je Zoran doneo jelo pred sudije.
19.9.2024. 22:00
Laura Baldini Vlašković dolazi iz Kosovske Mitrovice, a kako kaže, ljubav prema kuvanju stvorila je prvenstveno zbog svog porekla - otac joj je Italijan, a baka joj je bila poznata kuvarica.
19.9.2024. 21:57