Nema sumnje da je mnogima peglanje jedna od mrskijih radnji, naročito u letnjem periodu, kada ne znate šta ćete od vrućine, pa vam samo još treba vrela para iz tog malog kućnog aparata. 

Ipak, postoji rešenje, kako da peglu ne uključite celo leto, makar kada su majice od prirodnijih materijala u pitanju. 

Ukoliko imate lanene košulje ili majice, pa čak i one od viskoze, sve što će vam biti potrebno jeste jedna prskalica u koju ćete sipati malo vode. Ako želite da vam odeća i zamiriše, možete dodati i kap-dva eteričnog ulja, a pojedine iskusne domaćice navode da bi zamena za ulje moglo da bude i sasvim malo omekšivača za veš. 

Dakle, u prskalicu sipajte malo vode i na primer omekšivač, promućkajte, a potom manju količinu poprskajte po sebi, odnosno majici i to je sve. 

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku jedne tiktokerke Reč, koja sa svojim pratiocima često deli najrazličitije savete:

@hey.im.rach Yes. I am super behind on laundry. That’s why I love linen clothes! I can pull them out of the huge pile of laundry, spray them down and look put together in no time! • #momsoftiktok #momsunder30 #sahm #ditl #cutemom #11 #momootd #ootd #linen #laundryhack #outfithacks #ootd #momootd #freepeople ♬ som original - ciel