Različite boje sunđera za pranje posuđa nisu odabrane slučajno. Svaka boja zapravo predstavlja različite nivoe abrazivnosti, što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj sunđera.

To pomaže da lakše odredite za koju vrstu posuđa ili površine je sunđer najprikladniji, kako je ne biste oštetili.

Žuti sunđer: Najmekši je i idealan za pranje lomljivog staklenog posuđa i porcelana koji se lako može izgrebati.

Plavi sunđer: Ova boja ukazuje na to da je sunđer još uvek dovoljno nežan da ne oštećuje staklo i finije površine, ali istovremeno efikasno uklanja skorelu prljavštinu.

Crveni, narančasti, roze: Ove boje označavaju srednje abrazivne sunđere koji su prikladni za višenamjensku upotrebu, uključujući i jače fleke na posuđu, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Abrazivni sloj na sunđeru

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani sunđera, ključan je za efikasno uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može da bude pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nježniji i da spreči grebanje.

Odabir pravog sunđera za pranje posuđa na temelju abrazivnosti može da utiče na efikasnost prilikom pranja posuđa, ali i istovremeno da zaštititi posuđe od ogrebotina. Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

Povezane vesti