Nije reč o zabavnoj aktivnosti za decu i roditelje, već o gubitku stečenog znanja na letnjem raspustu. Baš kao i sportisti tokom pauze, tako i deca na letnjem raspustu mogu "ispasti iz forme" za učenje.

Pitamo se, kako onda treba da izgleda obrazovanje dece tokom letnjem raspusta? Da li je igra jedino rešenje ili ipak treba trenirati i memoriju? O ovoj temi razgovarali smo sa književnikom i upravnikom književne upravne zadruge Duškom Babićem.

"Ako je školski aspekt ove priče i njihovih obaveza prema školi, treba ih pustiti da zaborave nešto iz protekle školske godine, da bi se napravila selekcija  informacija. Normalno je da zaboravimo nešto, a ljudsko biće je takvo da čuva ono što je najvažnije. Ono što je zaboravljeno – nadoknadiće se", smatra književnik i podseća:

"U septembru se rade testovi evaluacije, čije se ocene ne unose u dnevnike. Zahvaljujući njima, 'snima' znanje dece. Ocene ulaze u dnevnik formativnog znanja, koji vodi nastavnik, i koji služi kao reper dokle će dete stići u toku školske godine", ističe Dušan.

Povezane vesti