Ukoliko očekujete bebu u avgustu ili možda imate starije dete koje je rođeno u ovom mesecu, evo šta možete da očekujete kada su u pitanju njegove osobine.

Rođeni su optimisti

Studija koja je 2012. sprovedena sa 58.000 beba u Velikoj Britaniji, pokazala je da deca rođena u ovom mesecu imaju visoke rezultate na skali hipertimije. Inače, hipertimija je reč koja označava optimizam, što znači da ćete imati jednu srećnu bebu u rukama.

U horoskopu je Lav ili Devica

Ako je beba rođena između 1. i 22. avgusta, u horoskopu će biti Lav, a osobine koje se pripisuju ovom znaku su dinamičnost, hrabrost i strastvenost.

Deca rođena od 23. avgusta do kraja meseca u horoskopu su Device, te im je pripisuje da su veoma vredni, duhoviti, imaju praktične veštine, ali ponekad umeju i da budu pomalo kritični, piše everymum.ie.

Možda će biti krupni na rođenju

Statistički gledano, letnje bebe češće imaju veću kilažu na rođenju, nego deca koja koja na svet dolaze u drugim periodima godine. Dobra vest je da je veća kilaža na rođenju uglavnom povezana sa dobrim ishodima kratkoročno i dugoročno.

Osim toga, prema nekim podacima, bebe rođene na leto imaju veće šanse da budu viši od svojih vršnjaka. Prema nekim istraživanjima, to ima veze sa tim što su mame ovih mališana tokom trudnoće izloženije suncu, što je važno zbog vitamina D.

Možda će biti malo nevaljali

Prema istraživanju sa Instituta za tehnologiju u Kvinslendu, Australija, letnje bebe češće imaju "problema" sa deljenjem stvari i igračaka, koncentracijom, sklapanjem prijateljstava i pomaganjem drugima, nego deca rođena na zimu.

Povezane vesti