‘Ekstrakt vanile u svom najčistijem obliku je siguran za kožu i neće izazvati iritaciju, a insekti mrze njegov slatki miris’.

Da li ste se ikada osećali kao da ne možete da se odbranite od komaraca tokom leta? Ako ste umorni od neprestanih ujeda i ako vam nijedan kupljeni repelent ne pomaže, možda je vreme da na TikToku potražite rešenje.

Meri, na društvenim mrežama poznata kao "Contrary Mary", podelila je jednostavan i delotvoran recept za domaći repelent protiv komaraca. Prema njenim rečima, ovaj sprej od samo dva sastojka deluje bolje od bilo kog komercijalnog proizvoda koji je ikada isprobala, piše Metro. 

Meri kaže: ‘Jedna žena je u komentaru na tuđi video o ubodima komaraca preporučila korišćenje ekstrakta vanile kao repelenta i ja sam joj toliko zahvalna na tome. Pokušala sam sve komercijalne proizvode, ali ništa nije delovalo’. Živeći u južnoj Floridi, gde komarci predstavljaju pravi problem tokom leta, Meri je otkrila da mešavina ekstrakta vanile i vode, uz dodatak cimeta za bolji miris, čini čuda.

Povezane vesti