Kada odlazite na odmor ili duže vreme boravite van kuće ili vikendice, postoji veća mogućnost da budete meta provalnika, odnosno lopova.

Prvi korak jeste da samo osobama od poverenja kažete da nećete biti tu i da će vaš stan, tj. kuća biti prazni i naravno da samo nekom najbližem ostavite ključ, kako bi eventualno proverio stanje za to vreme, koliko vas neće biti.

Ipak, ukoliko želite da budete sigurniji Slobodan Tomašević, stručnjak za video nadzor otkrio je na koji način to možete postići:

- U smislu tehničke zaštite, nejefikasniji vid zaštite je alarmni sistem. Alarmni sistem prvenstveno ima ulogu odvraćanja potencijalnog lopova, zato što svaki alarmni sistem u okviru samog sebe ima sirenu, koja se stavlja na vidno mesto. Potencijalni lopov, kada vidi tu sirenu, on već u nekoj meri je oprezniji i u vrlo retkom broju slučajeva će krenuti na objekat koji je zaštićen alarmom - kaže Slobodan i dodaje:

- Drugi vid zaštite je video nadzor, gde isto tako kamera ima psihološki vid odvraćanja potencijalnog lopova, jer kad vidi kameru, zna da će biti snimljen, a najefikasnije je imati i jedno i drugo. 

Šta je još otkrio Slobodan, pogledajte u snimku:

Povezane vesti