Često upoređujemo decu i njihov karakter s onim kako su se ponašali već u stomaku. Živahna beba, živahno dete, mirna beba, mirno dete. Često se poklopi, ali je li to baš pravilo?

Imate li nekad osećaj da vam je beba već u stomaku dala do znanja kakva će biti kad izraste u pravu, malu, predivnu osobu? Čini li vam se da vam je raspored udaraca i mirovanja dao do znanja hoće li dete jednog dana biti spavalica ili noćna ptica? Nekad nam se stvarno taj utisak bebe u trbuhu i deteta kasnije „poklopi“ i stvarno pomislimo da je to istina.

Jedna mama na TikToku, Ešli Desano, iznela je još jednu sličnu teoriju - da su deca svoj karakter pokazala već u trenutku dolaska na svet, odnosno u celom tom procesu koji se odigrao kad su dolazili na svet.

- Vaša deca su apsolutno milion posto takva kakva su došla na svet. Kako su rođeni - kaže ova mama u svom videu.

Neno prvo dete rođeno je u „predvidljivom porođaju“, kako kaže sama. Porođaj opisuje kao „promišljen“, bez ikakvih trenutaka posebne drame.

- On je takav do danas - kaže ona, napominjući da nen sin ostaje priseban u svakom trenu, svestan posledica i sklon je da igra na sigurno.

- Moj drugi? Njegovo rođenje je bilo apsolutni je**ni haos - priznaje ona.

Iako je drugi sin rođen mesec dana ranije, nije morao ostati na intenzivnoj.

- Samo je izašao sa svojih 2200 grama, kao 'Ovde sam. Spreman sam za Zemlju. Je li sve spremno za mene?' Ako ste videli filmske scene u kojima je ona odjednom rekla: 'Beba izlazi', to sam bila ja: tim ljudi koji mi pomaže da skinem pantalone, muž koji vrišti da bilo ko osim njega porodi to dete… Jednako tako se on kreće svetom. To je apsolutna ludnica. 

Ilustracija; Foto: Tomsickova Tatyana/Shutterstock

Mama Ešli kaže kako su oba njena porođaja bila u potpunosti u skladu s kasnijim karakterom njenih sinova i smatra da je to zapravo vrlo uobičajeno, odnosno da je kod mnogih takva situacija. Baš kao što je i stigao na svet, njen drugi sin, kaže Ešli, nema obzira prema sigurnosti, nema problema s opasnošću, živi sto na sat svakog dana.

Ova mama je toliko uverena u svoju teoriju, da je rekla da joj uopšte ne treba podrška ili da joj netko kaže da li je u pravu, jer ona zna da je u pravu. Ipak, mnogi su u komentarima zaista ostavili potvrdu njene teorije.

- Moje trojke rođene su carskim rezom i ova treća, i dan danas, 17 godina kasnije, razmišlja, kao, 'Vi momci prvi, pa mi recite kako je - nasmejala se jedna komentatorka.

- Moja drugorođena je rođena tako da je njena šaka izašla prva i od tada život jednostavno gađa šakom, ravno u lice - simbolično je rekla druga.

- Prvorođeni je izašao licem prema gore, kao da posmatra zvezde (okrenut na krivu stranu) i od tada nije sišao s oblaka - odgovorila je treća.

- Drugo dete, hitna indukcija, prerano i haotično. Pet godina kasnije, još uvek tvrdoglavo dete.

@lotsamiles

Safety versus sheer chaos ♬ original sound - Lotsamiles

Povezane vesti