U emisiji "150 minuta", pitali smo građane da li im to smeta, da li im se to nekada desilo i šta je dozvoljeno, a šta nikako ne ni kućnim redom ni zakonom i koje su predviđene kazne...

Kazne za pečenje paprike na terasi u stambenoj jedinici "kreću" se od 10.000 do 100.000 dinara za fizička lica, a napominje se da je pravljenje ajvara i pečenje paprika dozvoljeno na onim mestima gde je predviđeno roštiljanje.

O ovoj temi, u "150 minuta" pričao je licencirani profesionalni upravnik Ljubiša Banovački koji je naveo sa kojim izazovima se suočavaju upravnici zgrada i koja su najčešća kršenja zakona o stanovanju.

„Ukoliko neko reši da u stambenim zajednicama ili se komšije odluče da zajedno spremaju zimnicu, a da za to imaju uslove poput zajedničke prostorije, uvek može da se napravi akcija. Međutim, ako neko želi da na ravnom krovu stavi plinski roštilj ili čak zapali vatru, u dvorištu same stambene jedinice, ili čak u svom stanu na terasi, tada reagujemo jer to nije dozvoljeno“, objašnjava Ljubiša Banovački.

Sa kakvim sve situacijama se susretao i koja je najbolja opcija, kako bi se ipak poštovao kućni red, ali i zakon, a da građani koji spremaju zimnicu ipak to i mogu da rade, objasnio je prof. upravnik u nastavku:

Povezane vesti