Psiholozi tvrde da izgled našeg prostora oslikava naše duševno stanje i zato bi trebalo da prionemo na posao.

Influenserka Katarina Vuksanović na štenderu ima 10 kombinacija koje će nositi ove jeseni, a odložila je staru garderobu.


- Treba videti da li možemo da im nađemo neku novu namenu, da li možemo da poklonimo mami, prijateljici, da li negde možemo da doniramo ili odnesemo na reciklažu, tako da to odvajanje, reći ovo su samo stvari i ništa više od toga, može puno pomoći u tome - kaže Katarina.

Sređivanje ormana neki odlažu koliko god mogu i nastavljaju da žive u haosu. Nered, međutim, može da izazove anksioznost i osećaj da smo gubitnici.

- Taj prostor oslikava naše duševno stanje. To je ono što je suština, zato što kad smo depresivni nemamo volje da brinemo o prostoru... Nemamo volje ni da brinemo o sebi. Kada smo anksiozni, zaokupljeni smo tim svojim osećanjima i samim tim, pošto smo zaokupljeni njima, mi ne možemo da se posvetimo negde raščišćavanju tog spoljašnjeg, pre nego što raščistimo ono što je unutra - navodi Ana Vlajković, psihološkinja.

Katarinino pravilo je da na prelasku dva godišnja doba skloni one stvari koje nije nosila duže od šest meseci, a koje još cake ima, kada je odlaganje i sređivanje odeće u pitanju, pogledajte u snimku:

Povezane vesti