Ketler je mnogima postao nezamenljiv kuhinjski aparat u domaćinstvu. S obzirom na to da se uglavnom koristi svakodnevno, važno je redovno održavati njegovu čistoću. 

Ova tri brzinska trika će vam u tome sigurno pomoći:

1. Čišćenje sirćetom i vodom: Napunite ketler do pola sirćetom (alkoholnim) i do pola vodom. Uključite ketler i pustite da proključa. Nakon što proključa, ostavite mešavinu da odstoji još 15-20 minuta. Ispraznite ketler, isperite ga nekoliko puta čistom vodom i dobro obrišite iznutra.

2. Limuntus ili limunov sok: Ako ne volite miris sirćeta, koristite limuntus (limunsku kiselinu) ili sok od svežeg limuna. U ketler sipajte vodu i dodajte nekoliko kašičica limuntusa ili sok od jednog limuna. Pustite vodu da proključa, a zatim ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite ketler čistom vodom.

3. Soda bikarbona: U slučaju tvrdokornog kamenca, u ketler dodajte kašiku sode bikarbone i napunite ga vodom. Prokuvajte smesu i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Ispraznite ketler i dobro isperite. Soda bikarbona pomaže da se uklone tvrdokorne naslage i osveži unutrašnjost ketlera.

Povezane vesti