Iako priprema čaja obično ne zahteva previše muke, postoji jedna navika koja može učiniti vaš čaj gorčim i manje prijatnim za konzumaciju. Mnogi ljudi instinktivno stišću kesicu čaja pre nego što je spreman za upotrebu, ali stručnjaci kažu da to treba izbegavati.

Anđela Price, zaposlena u čajnoj firmi "Whittard", ističe da stiskanje kesice može prouzrokovati pucanje i oslobađanje taninske kiseline koja može dati gorak ukus čaju. Umesto toga, preporučuje se pažljivo izvlačenje kesice nakon 3-5 minuta kuvanja, prenosi klix.ba.

Nedavno se pojavio trend kuvanja čaja u mikrotalasnoj pećnici, ali stručnjaci upozoravaju da ovo može negativno uticati na ukus i kvalitet čaja, posebno ako se koristi hladna voda. Čaj voli svežu prokuvanu vodu bogatu kiseonikom.

Inače, čaj je jedno od najomiljenijih toplih pića širom sveta, a svakodnevna konzumacija uvek može doneti brojne zdravstvene benefite. Osim što pomaže zagrevanju tokom hladnih dana i hidrataciji organizma, čaj može pomoći u regulaciji probave i smanjenju rizika od određenih zdravstvenih problema kao što su upale mokraćnih kanala.

Dakle - ne radite ovu grešku prilikom pripreme čaja već isprobajte ovaj trik!

Povezane vesti