Uzgajaju prasad specijalno prilagođenu za pečenjare i prasad za dalji tov. Na pitanja o toj temi nam je odgovarala direktorka Tatjana Malbaša.

1. Odakle ideja da se specijalizujete baš za prasad za pečenjare?

Smatramo da je to tržište u razvoju i da ljudi vole kvalitetnu mladu prasetinu. Namerno kažem mladu, jer je na tržištu dosta nekvalitetne robe. Odlučili smo pre par godina da napravimo kvalitetnu prasad  isključivo za te namene.

2. Po čemu se vaša prasad razlikuju od drugih?

Naša prasad su visokokvalitetne sorte, radi se specijalna ishrana krmača i same prasadi, lečenje je prilagođeno nameni, uslovi klimatizacije i grejanja su specifični, broj životinja u boksu je smanjen zbog više kretanja, a težina je 20 kg plus / minus 10%. Ima tu i drugih stvari koje moraju ostati tajna.

3. Gde se može probati vaša prasetina?

Na malo mesta, jer smo ograničili proizvodnju na 10.000 komada godišnje. Pečenjara BSK u Borči je jedna od većih kupaca, koja služi našu prasad.

4. Je l' vaše prase skuplje od drugih?

Naravno, naše prase se plaća skuplje nego na pijaci, ali se kvalitetno ispečeno može  prodati po 50 eura / kg. I uvek je prepuno gostiju.

5. Je l' mislite da proširite proizvodnju?

Za sada ne. Brend kvaliteta koji smo napravili služi nam i kod prodaje kvalitetnih tovljenika. To znaju naši svi naši kupci. Naše meso se prodaje u mesarama na najkvalitetnijim lokacijama i uz veću cenu.

Povezane vesti