Kada se radi o kuvanju pirinča, postoji pravilo da na jednu šolju pirinča idu dve-tri šolje hladne vode.

Međutim, koliko god da imate dobru šerpu, može se desiti da vam se pirinač tokom kuvanja zalepi za dno. Kako se to ne bi desilo postoji nekoliko caka, koje možete da preduzmete.

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da prvo pirinač isperete dva puta u vodi, a potom ostavite da se potapa oko pola sata. Što ga duže potapate, manje će vam vode posle trebati za kuvanje, jer će pirinač deo već upiti. 

Sada već možete da dodate vaš "tajni sastojak", a u pitanju je limunov sok i to će biti dovoljna samo jedna kašičica. 

- Mnoge kulture koriste nekoliko kapi limunovog soka u vodi za kuvanje pirinča, kako bi dobili mekane granule pirinča - navodi nutricionistkinja Grejs Klark Hibs za "Everyday Health", prenosi Yahoo.

Povezane vesti