
HOROSKOP ZA SREDU, 7. MAJ: Blizance neko stavlja u bezizlaznu situaciju; Vage žure ali ne uspevaju da ispoštuju rokove
Pred Škorpijama velika strast i mogućnost avanture, a šta je sa ostalim znacima horoskopa ove srede, 7. maja?
7.5.2025. 6:30
Kako je u toku Božićni post, a i Sveti Nikola, tako može da dođe na red da se prave posne sarme. Sarme punjene pirinčem i sojom. Ove sarmice su izvrsno i vegeterijansko jelo.
17.12.2017.|10:00
Sastojci za 10 sarmi:
10 srednjih listova kupusa ili 5 baš velikih prepolovnjenih na pola
100 gr integralnog pirinča
100 gr sojinih ljuspica
1 veća glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
1 kašika crvene, sitne paprike
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Sitno iseckati crni luk ili ga izblendirati. Za to vreme potopiti sojine ljuspice da odstoje 10 minuta u mlakoj vodi. Vode sipati da ogreznu. Pirinač po želji probariti, ali ni ne mora. Pomešati oceđene sojine ljuspice, luk, pirinač, suvi začin, crvenu papriku i biber pa izmesiti rukom. Smesa će biti dosta rastresita, mrvljiva. Uzimati po list i držati ga na dlanu pa na levu stranu staviti šaku smese i presaviti 2 cm sa leva na desno list, onda presaviti od gore i od dole list ka unutra, pa na kraju sa leva na desno uviti sarmu. Dobro stegnuti, da punjenje ostane unutra. Slagati u šerpu. Slažite jednu do druge gusto, da jedna sarma drži drugu, nikako da ima prostora jer će se odviti, ovako se drže zajedno. Naliti vode da ogrezne i kuvati na lakšoj vatri 2h. Po želji se može zapržiti.
2 kašike brašna, 1 kašika crvene, mlevene paprike i 2 dl vode. Razmutiti i zaliti sarmu pred kraj i krčkati još 15 minuta.
100 ml ulja, 2 kašike brašna, 1 kašika crvene mlevene paprike. Zagrejati ulje, pa dodati brašno i papriku i pržiti 5 minuta i sa tom smesom zaliti sarmu pred kraj kuvanja. Krčkati 15 minuta.
Prijatno.
Probajte svakako i:
Musaka od povrća
Izvor: domaćirecepti.net
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.