Potrebno je:

2 kg paprike

sirće 3:1

so 25-30 gr. na 1 l tečnosti

biber u zrnu

glavica belog luka

peršun i celer

Priprema:

Papriku oprati, izvaditi semenke i blago prepeći na šporetu (ispeckati). Papriku staviti u sud poklopiti i ostaviti jedan sat. U sud isitni beli luk, peršunov i celerov list i 25-30 gr soli, zatim sve izmešati. Tu mešavinu staviti u svaku papriku po malo, pa je opet ostaviti da malo odstoji. U sud sipati 2 l vode, 25-30 gr. soli i oko 600 ml. sirćeta alkoholnog. Dobro izmešati . Papriku redjati u tegle i pritiskati koliko stane u teglu. Dodati par zrna bibera i po jedan čen seckanog belog luka i još malo seckanog peršuna i celera. Naliti rastvorom sirćeta i dobro zatvoriti novijim metalnim zatvaračima. Poredjati u rernu, uključiti na 90 stepeni i namestiti tajmer na 90 min. Ostaviti papriku do sutra ujutru, a potom staviti složiti sa ostalom zimnicom.

Izvor: Bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.