
NEDELJNI HOROSKOP OD 12. DO 18. MAJA: Vaga treba da IZBEGAVA SLATKIŠE, Škorpijama nabujale emocije PRAVE PROBLEME, Ribe u ZAOSTATKU S POSLOM
Saznajte šta očekuje svaki horoskopski znak ove nedelje.
11.5.2025. 9:05
Kuvanje jaja vam se čini potpuno jednostavnom procedurom, za koju vam nisu potrebne posebne kulinarske veštine. Međutim, ne uspeju svaki put onako kako ste zamislili!
Ilustracija Foto: Elena karetnikova/Shutterstock
11.04.2023.|08:48
Izvor: Klix.ba/N.C.
U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih saveta za kuvanje jaja uz pomoć kojih ćete svaki put dobiti upravo ono što želite.
Važno je dajaja kuvate u dovoljno vode, koja će pokrivati sva jaja, tako da voda bude bar centimetar iznad njih. Takođe, u vodu je dobro dodati malo alkoholnog sirćeta, soli i prstohvat sode bikarbone pre nego što se zagreje, kako bi mogli bolje i lakše da ih oljuštite.
Jednom kad ih spustite u vruću vodu, pustite ih da se kuvaju 10 do 11 minuta, u zavisnosti od veličine.
Nakon što skuvate jaja, tajna je u tome da ih odmah prebacite u činiju ledene vode, kako biste zaustavili dalje kuvanje u jajetu i da biste ga što pre ohladili.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.