Sastojci:

- 700 g rendane bundeve
- 500 g kora za pitu
- 3-4 kašike šećera
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa

Za premaz

- 2 jajeta
1 šoljica šećera
- 3 šoljice jogurta
- 1 šoljica ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera

Priprema:

- Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane.

- Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt.

- Zasladite šećerom i vanilin šećerom.

- Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.

- Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.

- Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu.

- Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.

Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom.

- Premažite odozgo ako vam ostane fila.

- Pecite na 200 stepeni oko pola sata, piše Stvar ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.