
HOROSKOP ZA SREDU, 7. MAJ: Blizance neko stavlja u bezizlaznu situaciju; Vage žure ali ne uspevaju da ispoštuju rokove
Pred Škorpijama velika strast i mogućnost avanture, a šta je sa ostalim znacima horoskopa ove srede, 7. maja?
7.5.2025. 6:30
Pored pite sa jabukama, bundevara spada u omiljene deserte na ovim prostorima. U nastavku vam donosimo recept za bundevaru sa grizom i jogurtom.
Foto: nada54/Shutterstock
22.10.2022.|08:05
Sastojci:
- 700 g rendane bundeve
- 500 g kora za pitu
- 3-4 kašike šećera
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
Za premaz
- 2 jajeta
1 šoljica šećera
- 3 šoljice jogurta
- 1 šoljica ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Priprema:
- Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane.
- Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt.
- Zasladite šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.
- Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.
- Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu.
- Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.
Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom.
- Premažite odozgo ako vam ostane fila.
- Pecite na 200 stepeni oko pola sata, piše Stvar ukusa.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.