Sve što vam je potrebno je gustin koji će lako zgusnuti fil, a neće mu promeniti ukus.

Možete da dodate i brašno ako nemate gustin, ali u tom slučaju bi trebalo više da ga dodate, pa možda bi tada došla do malo izmenjenog ukusa. Zato je najbolje da dodate gustin, koji ste prethodno pomešali sa hladnom vodom. Količine bi trebalo da budu srazmerne, i mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.

Fil za kolače zagrejte na srednje jakoj vatri, pa postepeno dodajte smesu gustina i vode. Smesu dodajte filu uz neprestano mešanje dok ne dobijete željenu gustinu.

Vodite računa da se fil ne prekuva, jer gustin ili brašno nakon dužeg ili zagrevanja na visokoj temperaturi može imati suprotan efekat i prorediće fil umesto da ga zgusne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.