Pesto pileća salata
Isprobajte ovu laganu i brzu salatu s piletinom, majonezom i gotovim pestom (ova porcija je dovoljna za četiri obroka).
Sastojci:
- Pola šoljice majoneza
- Pola šoljice kupovnog pesto sosa
- so i crni biber
- 1 kilogram piletine, sitno iseckane
- 6 šoljica rukole
Priprema: U velikoj posudi pomešajte majonez, pesto, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Piletinu iseckajte na kockice, posolite, pobiberite i ispecite na tiganju. Umak prelijte preko piletine i poslužite preko rukole.
Ćureća salata s paradajzom i avokadom Sveže iseckanu ćuretinu stavite u posudu zajedno sa zelenom salatom, maslinovim uljem i sirćetom i sveže naseckanim povrćem (ova porcija je dovoljna za četiri obroka).
Sastojci: - 1 velika glavica zelene salate, iscepkana na komade
- Kilogram pečene tanko isečene ćuretine
- 2 velika paradajza
- 1 avokado, isečen na komade veličine zalogaja
- 1/2 crvenog luka, tanko isečenog
- 1/2 šoljice parmezana
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- so i crni biber
Priprema: Salatu, pečenu ćuretinu, paradajz, avokado, luk i parmezan podelite u manje posude. U jednoj umutite ulje, balzamiko sirće, ½ kašičice soli i 1/4 kašičice bibera i prelijte preko salate.
Grčka salata s dresingom od bosiljka Grčke salate su za svakoga ko želi da uštedi vreme, a uživa u zdravom obroku. Ova porcija je dovoljna za čak šest obroka, piše
24sata.hr Sastojci: - 1/2 šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1,5 šoljica svežeg bosiljka
- so i crni biber
- Feta sir, 220 grama
- 1 krastavac bez semenki, oljušten i isečen na polumesec
- 1 šoljica čeri paradajza, isečenih na pola
- 1 teglica oceđenih feferona
- 1 limun nasečen na kriške
- 3/4 šoljice maslina
Priprema: U blenderu izmiksirajte maslinovo ulje, 1 šoljicu bosiljka i pola kašičice soli. Stavite to na stranu. Fetu, krastavce, paradajz, feferone, limun, masline i preostali bosiljak podelite na tanjire. Začinite paradajz i krastavce sa 1/4 kašičice soli i bibera. Pre posluživanja prelijte prethodno napravljenim umakom od bosiljka.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.