Popularnost veganske kuhinje omogućila nam je da obogatimo posni jelovnik, a jedan od najomiljenijih vege recepata na svetu svakako je onaj za superbrzu riblju paštetu.

Ovaj zasitan namaz, koji će biti gotov očas posla, ima sastojke koji pružaju pikatan ukus i božanstven miris, a predstavlja zdravu i fenomenalnu opciju za doručak i večeru.

Odlično je rešenje kada postite, a kada je jednom probate – sigurno ćete je praviti i cele godine.

Foto: Veronika Idiyat/Shutterstock

Riblja pašteta od tunjevine iz konzerve

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 400 grama belog krompira
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 3 kisela krastavca (može i više, po ukusu)
  • 1 kašičica sitno seckanog peršuna
  • 160 g posnog majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po ukusu


  • Priprema
  1. Oljuštite krompir, pa ga isecite na kocke i skuvajte. Dok je još vruć, ispasirajte ga kao za pire.
  2. Dobro ocedite tunjevinu iz konzerve, pa je u jednoj činiji pomešajte sa sitno seckanim kiselim krastavčićima, peršunom, majonezom, senfom i sokom od limuna.
  3. Potom to blendajte dok ne dobijete finu i glatku smesu.
  4. Dodajte u to krompir, pa mešajte dok se ne sjedini.
  5. Sipajte so i biber po ukusu.
  6. Prebacite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.