Bouillabaisse (francuska supa)
Sastojci:
1 manji celer
2šargarepe
1srednja glavica crvenog luka
2sveža paradajza oljuštena (bez kožice)
2 g safran u prahu
4čena belog luka
4 dl belog vina
grančica svežeg ruzmarina
Brancin file 100g
Škampi 4 kom
Gambori 4 kom
Dagnje 100g (neočišćene)
Kamenice 100g (neočišćene)
Prstaci 100g (neočišćene)
Tost hleb
Priprema:
Izrendati povrće na krupno,staviti da se kuva(po mogućstvu u riblji fondu,mada moze i u vodu)dodati ribu i školje i začine.voditi računa da se ne prekuva. Služiti sa tostom.
Kalorije: 450 po porciji
Savet dana: ribu i rakove držati najviše dva meseca u zamrzivaču
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.