Sastojci:
* 1 manji krompir
* 1 veća šargarepa,
* 1 manja tikvica
* 1 manja glavica luka
* pola vezice peršuna
* 100 g soli
* kašika ulja

Priprema:
Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj u kome se neće zalepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tečnost koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite da mešate još nekoliko minuta.

Sameljite sve sastojke i vratite u tiganj kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smesu gustu poput testa, sklonite je s vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.

Nakon toga iseckate na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja. Od ove smese se dobija 9 kockica, a povrće može da se menja po želji i ukusu, piše 24sata.hr.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.