
NEMILOSRDNI I NEPOKOLEBLJIVI: Sa ova 4 horoskopska znaka NEMA KOMPROMISA!
Iako umeju da budu nepopustljivi, postoji način kako da ih "omekšate".
8.5.2025. 15:00
Ukusna jela poput piletine toskana, brzih pljeskavica, salate i supe mogu se veoma brzo pripremiti i na taj način svakodnevno držati porodicu okupljenu oko trpezarijskog stola. Stučnjaci kažu da je za dobru porodičnu atmosferu, odnose i međusobno poverenje ključno zajedničko ručanje.
20.02.2014.|14:03
Nataša Ristić, voditeljka emisije "Žene" i glumac Svetislav Bule Goncić učestvovali su sinoć, u školi kuvanja Il Primo, u pripremi ukusnih obroka sa poznatom blogerkom Minjom Bogdanovski.
Minja, autor popularnog bloga Minjina kuhinjica i ekspert za radost u kuhinji i Coca-Cola udružili su se u nameri da promovišu značaj i važnost zajedničkih obroka sa porodicom i prijateljima. Na druženju organizovanom ovim povodom, Minja je davala svoje kulinarske savete, ali i pokazala da nije potrebno mnogo vremena za pripremu ukusnog obroka i uživanje u razgovoru i smehu.
Psihotarapeut Zoran Ilić istakao je ovom prilikom, da nikada nije kasno za stvaranje navike zajedničkih obroka i da su oni odličan način da sa svim članovima porodice i prijateljima podelite lepe vesti, razmenite ineresovanja, mišljenja, iskustva i savete i tako ostvarite međusobno poverenje i istinski se zbližite.
Ukoliko i dalje mislite da pripremanje ukusnog obroka zahteva mnogo vremena, te vam je zbog prevelikih poslovnih obaveza spremanje ručka nemoguće, Minja vam daje recept za veoma ukusnu piletinu koja se sprema u samo nekoliko jednostavnih koraka.
Piletina Toskana
Sastojci:
6 većih pečenih paprika
6 parčića pilećeg filea
200 g tvrđeg kravljeg sira
100 g trapist sira
1 veza blitve
začin
biber
ulje
Priprema:
Blitvi odstraniti tvrđi deo i blanširati je. Blitve podeliti na pola zatim sastaviti po 2-3 polovine. Piletinu malo istanjiti tučkom za meso. Premazati uljem, začiniti biberom i začinom. Na piletinu staviti parče sira i urolati meso.
Urolanu piletinu prebaciti na blitvu na koju smo izrendali trapist, zatim zamotamo i blitvu.
Blitvu premazati uljem i ugurati u papriku.
Složiti u podmazan pekač i peći 1 h na 180 °C. Izvaditi iz rerne i na svaku papriku izrendati sir ili kačkavalj.
Možete na blitvu staviti sir i urolati, zatim prebaciti na piletinu i zajedno urolati. U tom slučaju piletina će biti spolja, a blitva unutra.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.