Ovaj recept odličan je za one koji ne smeju ili ne žele da jedu jaja i mleko.
Za pripremu palačinki bez mleka potrebno vam je: litar vode, obične ili kisel, 500 grama brašna, pola praška za pecivo, četiri kašike šećera, jedan vanilin šećer, pola kašike soli i rendana korica pola limuna.
Sve sastojke umutite mikserom, prvo s pola količine vode. Potom dodajte i ostatak vode i dobro izmešajte masu tako da ne ostaju grudvice.
Ukoliko koristite palačinke za desert, u smesu možete da dodate i jednu kesicu vanilinog šećera. Ako ćete palačinke puniti slanim namazima i smesama, možete staviti malo više soli.
Smesu je dobro ostaviti da odstoji od 15 do 30 minuta pre pečenja.
Palačinke potom pecite na ulju ili puteru i na kraju napunite željenim filom. Kako kažu kulinarski stručnjaci, biće iste kao da ste ih pravili s mlekom, piše Klix.ba.
Prijatno!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.