Sastojci:

Jedan šaran (1,5kg ili 2kg)
Sok od jednog limuna
persuna, bio začina i soli po ukusu
malo ulja
dosta belog luka
1dl belog vina
Jedan čep viskija
Prilog krompir

Priprema:

1. Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna i peršunom.

2. Posoliti šarana

3. Zarezati šarana i napuniti smesom od belog luka i začina.

4. Iseći krompir i staviti zajedno sa šaranom u tepsiju i peći nekih 15 minuta na 200 stepeni, pa politi sa malo belog vina.

5. Tokom pečenja zalivati šarana vinom, a nasuti i malo viskija (jedan čep).

6. Peći nekih 50 do 60 minuta. U isto vreme budu gotovi i šaran i krompir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.