
HOROSKOP ZA SREDU, 7. MAJ: Blizance neko stavlja u bezizlaznu situaciju; Vage žure ali ne uspevaju da ispoštuju rokove
Pred Škorpijama velika strast i mogućnost avanture, a šta je sa ostalim znacima horoskopa ove srede, 7. maja?
7.5.2025. 6:30
U doba posta uvek nedostaje recepata da se trpeza učini raznovrsnijom. Pijani šaran odlično je rešenje za jedan nedeljni ručak ili kao posluženje na nekoj od posnih slava.
16.12.2013.|15:37
Sastojci:
Jedan šaran (1,5kg ili 2kg)
Sok od jednog limuna
persuna, bio začina i soli po ukusu
malo ulja
dosta belog luka
1dl belog vina
Jedan čep viskija
Prilog krompir
Priprema:
1. Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna i peršunom.
2. Posoliti šarana
3. Zarezati šarana i napuniti smesom od belog luka i začina.
4. Iseći krompir i staviti zajedno sa šaranom u tepsiju i peći nekih 15 minuta na 200 stepeni, pa politi sa malo belog vina.
5. Tokom pečenja zalivati šarana vinom, a nasuti i malo viskija (jedan čep).
6. Peći nekih 50 do 60 minuta. U isto vreme budu gotovi i šaran i krompir.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.