Pored tradicionalnih sarmi punjene paprike su jedno od najzastupljenijih jela na našoj trpezi. Pripremaju se na različite načine, a većini su omiljene punjene paprike mesom. Ovaj recept je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a nema dugog stajanja pored šporeta jer su zapečene u rerni. Što je najbolje ukoliko napravite veću količinu imaćete ručak za dva dana, jer što se više krčkaju i podgrevaju to su ukusnije. Sastojci: - 10 paprika babura - 400 g mlevenog mesa - 50 g pirinča - 1 paradajz - 1 šargarepa - 500 ml soka od paradajza - 1 glavica luka - so, biber

Priprema: - Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine. - Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu. - Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. - Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike. - U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu. - Pokrijte sud folijom, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku. - Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku. - Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne, piše Stvar ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.