Da li je na pomolu PRVA MASTERCHEF SVADBA? „Evo, sada ćemo da otkrijemo ekskluzivu...“
O simpatijama između Anje i Boška ne prestaje da se priča i konačno su progovorili o tome
20.12.2024. 21:27
Sarmu možete da prilagodite i posnoj trpezi.
09.12.2023.|08:24
Izvor: Magazin Novosti
Potrebno je:
- listovi kiselog kupusa
- 1 viliki praziluk
- 1 veća šargarepa
- 1 manji celer
- 1 manji krompir
- 1 cela glavica belog luka
- 2 kašike ajvara
- 2 kašike ječmenih pahuljica
- 100 g pirinča
- malo suvog začina
- mlevena paprika i tucana ljuta
- lovorov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, šargarepu, pa dodavati jedno po jedno seckano povrće: celer, krompir, dodati pahuljice opran pirinač, seckan beli luk...
Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin i ajvar. Sve dobro izjednačiti. Listu kupusa ukloniti deblji deo lista, staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduže.
Ređati uspravno u šerpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala, dodati jos malo paprike, ako imate malo dimljene ribe dobo ce doći.
Ubaciti lovorov list, preliti vodom i krčkati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri. Po želji zapeći. Uživajte u savršenstvu ukusa.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.