Sastojci za šest osoba: 600 grama brašna, 300 mililitara mlake vode, 250 grama margarina i pet supenih kašika ulja. Za fil vam je potrebno: 500 grama mlevenog junećeg mesa, dve glavice crnog luka, so i biber. Za preliv vam je potrebno 500 mililitara tečnog jogurta.
Brašno naspite u činiju, posolite i uz postepeno dodavanje mlake vode mešajte u glatko testo, koje ćete kasnije podelili u devet grudvica. Zatim rastopite margarin i uljem premažite grudvice testa. Ostavite ih da odstoje najmanje 30 minuta.
U međuvremenu napravite fil: rukama umesite meso i iseckani luk (kao za pljeskavice), dodajte so i biber. Grudvice stanjite rukama na površini i slažite ih jednu preko druge.
Razviti ih sve zajedno u jednu veliku koru, iseći na kvadrate, na svaki nanesite po malo fila i "pakovati" spajajući suprotne ivice kvadrata. Redati u namašćenu tepsiju jednu do druge.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumene, a zatim smanjite na 180. Pred kraj pečenja prelijte jogurtom u kom je odstojao izgnječeni beli luk i vratite još 10 minuta u rernu.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.