Mnoge žene nisu ljubitelji fudbala, ali njihove jače polovine uglavnom ne mogu da se odvoje od televizora, naročito kada su u toku evropska ili svetska prvenstva. Stoga ne čudi što je upravo gledanje sporta čest povod za svađe među parovima.

Takođe, postavlja se pitanje kako se žene osećaju u tom periodu, da li dolazi do češćih svađa i šta uraditi po tom pitanju, a odgovore je u emisiji "150 minuta" dao bračni terapeut Nebojša Savić:

- Imamo neka istraživanja, koja potvrđuju, a i iskustva terapeuta sa terena, pogotovo u zapadnim zemljama, da posle velikih sportskih manifestacija, a naročito posle fudbala, koji je planetarno "najvažnija sporedna stvar na svetu", bračni terapeuti imaju više posla sa bračnim parovima. Kad je brak dobar, sve se to lakše amortizuje - kaže Nebojša i ističe da u tom periodu zapravo na površinu izađe svašta nešto:

- Izađe na površinu svašta, zato što u odnosu gde postoji stalna tenzija, gde postoje nerazrešeni sukobi, onda ovakav jedan događaj naravno izbacuje svašta na površinu. Muškarci obično kažu "žene nas ne razumeju, ne razumeju koliko je to nama važno", znači žale se na nerazumevanje, dok se žene žale na zanemarivanje - navodi terapeut i dodaje:

- Muškarac može da se iskupi posle fudbalskog prvenstva nekim romantičnim vikendom, nekim lepim poklonima, čisto da kompenzuje neke stvari i da vrati neke stvari u jedan zdrav balans. 

Kako gledanje utakmice utiče na naše fizičko stanje, zbog čega se partneri još svađaju i mnoge druge stvari, poslušajte u snimku: