Poslednjih godina sve otvorenije se govori o se*su, bez tabua. Ova tema dobija svoje mesto i u javnom prostoru. Ko šta voli, šta ga uzbuđuje, šta bi želeo da isproba u krevetu, samo su neke od tema koje se lako provlače, kao i priča o lepom vremenu. Pred letnji period, poznat kao vreme kada je libido na vrhuncu kod svih nas, vredi saznati šta je trenutno u trendu.

Fetiši su nešto što svako od nas ima. Nekoga uzbuđuje jedno, nekoga drugo, i to treba jasno pokazati u krevetu. Verovali ili ne, na vrhu liste fetiša kod muškaraca nalazi se fetiš prema ženskim stopalima, poznat kao podofilija.

Podofilija je češća nego što ste misli. Popularnost ovog fetiša može biti povezana sa načinom na koji mozak povezuje neurone između stopala i genitalija. Stopala su vrlo osetljiv deo tela, što ih čini idealnim mestom za uživanje.

Nedavna istraživanja pokazuju da je oko jedan od sedam ljudi imao bar jednu se*sualnu fantaziju vezanu za stopala, što čini fetiš stopala jednim od najčešćih se*sualnih preferencija, osim genitalija.

Ali zašto stopala? Nisu blizu genitalija, ali postoji nekoliko razloga za popularnost fetiša na stopalima, a sve počinje u mozgu.