Ukoliko muškarac nema narcisoidni poremećaj, emocionalne probleme i tome slično, već je takoreći normalna, odgovorna odrasla osoba, neće imati razlog da vara, pod uslovom da ta veza ili brak funkcionišu kako treba. 

Međutim, ako se u partnerskom odnosu pojave problemi na kojima se ne radi, komunikacija je loša i jedan ili oba partnera se možda čak i povuku u sebe, to postaje dobra "podloga" za potencijalnu preljubu. 

Ovo su 3 glavna razloga zašto muškarci varaju:

1. Više ne ulažu sebe u vezu

Glavni razlog zašto muškarci varaju je taj što su se psihički isključili iz veze, ili barem intimnog aspekta. Možda su potpuno izgubili interesovanje ili im je jednostavno dosadilo to što se ponavlja. On je kriv koliko i ti što se uzbuđenje smanjilo, raznolikost ne postoji i stvari su ušle u kolotečinu. Dosadno mu je i njegov libido zahteva više.

2. Ukazala se prilika i on ju je iskoristio

Možda je to koleginica sa posla, stara drugarica iz razreda koji ga je pronašla na Fejsbuku ili slučajni susret sa nekom devojkom, kada je izašao s prijateljima na piće. Kada čovek shvati da ima ovakvu priliku, tokom lošeg trenutka u kojem se nalazi njegova veza, on će je iskoristiti. Uzbuđenje nečeg novog, čini da se ponovo oseća kao poželjan muškarac. Možda se izgubio u trenutku i nastavio "Jednom, za stara vremena". Možda mu je nekoliko koktela poremetilo moralni kompas i zapušilo mu usta, pa je zeznuo stvar. 

Većini žena se upravo ovaj razlog posebno ne dopada, jer im deluje kao izgovor za beg od problema, umesto suočavanje sa istim.

3. On pati od neke vrste emocionalnih nemira

Muškarci takođe mogu da varaju kada ih žena sa kojom su, uvlači u emocionalni haos, često izazvan velikom raspravom ili svađom. Muškarci se često nose sa nelagodnostima putem destruktivnih sredstava kao što su piće, droga, nasilno ponašanje i zabranjena intimnost. Oni će pribegavati svemu kako bi bol nestao, a intimnost to prilično dobro radi.

Povezane vesti