S obzirom na to da su veoma visoke temperature proteklih dana, mnogi ljudi ne mogu da se zamisle pored šporeta, pa se okreću i brzoj hrani. Međutim, Nađa Radonjić nutricionistkinja ističe da brza hrana, ne mora ujedno biti i loša.

- Ne mora značiti da je jedina brza opcija i loša hrana. Ako brzu hranu pominjemo u kontekstu spremljenih obroka, nešto što ćemo na brzinu, naravno da postoji i takva opcija i mislim da nam može sprečiti starenje. A ako govorimo o toj brzoj hrani, tim nekim brzim restoranima, sigurno doprinose starenju - kaže Nađa i dodaje:

- Brza, začinjena hrana, bogata prostim šećerima, prostim mastima, trans mastima, to je nešto što ubrzava proces starenja - ističe nutricionistkinja, otkrivajući koje su to dobre namirnice:

- Namirnice koje povećavaju unos antioksidanasa, to bi bilo voće, povrće, koštunjavi plodovi, sve nešto što nismo termički obradili, to bi moglo da bude neka naša brza opcija, ali i dalje vrlo zdrava, koja bi u toj borbi nama poboljšala šanse da usporimo neminovan proces starenja.

Šta je još nutricionistkinja otkrila na ovu temu, poslušajte u snimku:

Povezane vesti