Nekada su se brak i porodica smatrali glavnim ciljem u životu, nakon čega dolazi sve ostalo. Ipak, u današnje vreme je i karijera nešto na šta se posebno obraća pažnja. 

Snežana Čekić, preduzetnica i psihološkinja Anja Sivč bile su gosti u emisiji "150 minuta" i tom prilikom podelile svoja mišljenja na temu da li i zanimanje utiče na to da li ćemo biti u vezi sa nekim ili ne. 

- Jeste bitno zato što govori o vrednostima te osobe. Podjednako, kada biramo zanimanje i kada biramo partnera uključene su naše lične vrednosti i neka naša ličnost, te neke odlike koje su generalno važne, da li sam introvert, da li sam ekstrovert, da li više volim slobodu ili više volim sigurnost. Meni je vrednost obrazovanje, školovanje, sloboda, važno mi je da partner sa svojim zanimanjem može da isprati mene u tom smislu - ističe Anja, dok i Snežana na neki način deli njeno mišljenje:

- Ako je neko zanatlija, a vi ste visoko obrazovani, nakon izvesnog vremena može da dođe do tog nekog konflikta. Ili će jedan da raste, a ovaj drugi će malo da se spusti ili će drugi da poraste, pa će taj rast biti uzajamni ili će tu doći do nekog raskida vremenom, jer morate naći kompatibilnu osobu sebi.

Istraživanja su pokazala da su ovih 5 zanimanja najgora za ljubav:

  1. novinarstvo
  2. preduzetništvo
  3. zdravstveni radnici
  4. nekretnine
  5. advokati

Šta su još sagovornice rekle na ovu temu, poslušajte u snimku:

Povezane vesti