Istraživanja su pokazala da ženama muževi izazivaju više stresa nego deca. Razlog tome najčešće leži u manjku komunikacije i netoleranciji, a evo šta o tome kaže psiholog, Slavica Mišković:

- Kada ulazimo u zajednicu, pored zajedničkih vrednosti, privlačnosti, simpatija, strasti, važno je da znamo i da ona druga osoba, baš kao i mi dolazi u paketu, sa svim vrlinama i ponekom manom i jako je važno da budemo svesni da osoba nije savršena i da vidimo sami sa sobom da li te sitne bubice, mane, možemo da tolerišemo i prosto živimo sa njima i da ih prihvatimo - navodi Slavica.

Dušan Blagojević, pravnik ističe značaj razgovora:

- Žene i kad su pod stresom traže razgovor, traže povezivanje, konekciju, dok muškarac ima tendenciju da kada je pod stresom se povuče i onda to žene mogu da tumače na pogrešan način, ali lek za oba ova izazova jeste komunikacija. Zapravo, možemo da kažemo da je brak jedan razgovor koji traje i kada taj razgovor prestane, onda se gasi i odnos, gasi se i brak, nažalost - kaže Dušan.

- Problem je kada imamo dve osobe koje imaju nisku toleranciju na frustraciju, koje su princ i princeza, onda svako razmimoilaženje postaje izvor ozbiljnih problema - otkriva Slavica.

Šta su još sagovornici rekli na ovu temu, ali i naši sugrađani, pogledajte u snimku:

Povezane vesti