Bračni savetnik, terapeut Džef Gunter iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama često deli savete za parove, a u jednom od svojh videa naveo je i pet važnih stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju nakon prve svađe.

Početna faza veze nalik je medenom mesecu, međutim taj medeni mesec u jednom trenutku mora da se završi, a obično završava prvom svađom. Naravno, svađe su deo odnosa i ne moraju značiti veći problem.

Međutim, nakon prve svađe, napominje Džef, morate obratiti pažnju na sledećih pet stvari koje bi u budućnosti mogle predstavljati problem:

1. Druga strana napada vaš karakter

Ako druga strana ne može da ostane fokusirana na stvar koja je izazvala svađu i umesto toga vas tera da se osećate loše zbog toga ko ste, biće teško zadržati se na temi i rešiti problem.

2. Druga strana vam stalno govori da su vaša osećanja pogrešna

Osećanja nisu pogrešna. Ne možete doživeti netačne emocije. Poništavanje onoga što osećate nije dobar početak.

3. Druga strana vas vređa

Ovo je znak dubokog nepoštovanja i nesposobnosti rešavanja sukoba na zreo i konstruktivan način. Iako je normalno osećati se uzmenireno, grube reči ili uvrede mogu naneti štetu poverenju i poštovanju u vezi i one su jednostvno ružne.

4. Druga strana postaje ekspert za ono što se dogodilo

Ako druga strana uporno objašnjava šta se točno dogodilo i ne ostavlja prostor za vas i vaše iskustvo, cela priča je jednostrana što nije dobro.

5. Druga strana ne može ponovo da se poveže i otpusti svađu

Ako druga strana postane hladna i oprezna, ako vas nastavi "kažnjavati", velika je verovatnoća da će stvari duže vreme biti ovakve i da bi se situacija mogla dodatno pogoršati.

Povezane vesti