Svaka žena se barem jednom našla u toj situaciji. Spazila je u kafiću osobu koja joj se dopala, ali ne zna kako da joj priđe. Ili priđe, ali se potpuno zbuni.

"Piterova metoda" je sjajna za "probijanje leda"! Osmislio ju je jedan korisnik TikToka u cilju da devojkama olakša razgovor sa simpatijom. 

Tiktokerka Mia Šerin je odlučila da razjasni ovu metodu korak po korak:

Prvi korak: Uočite nekoga s kim želite da razgovarate i uspostavite kontakt očima.
Drugi korak: Pogledajte ga i recite: "Piter?" Najverovatnije će njegov odgovor biti: "Ne."
Treći korak: Pod pretpostavkom da se osoba ne zove Piter, reći ćete: "O moj Bože, oprosti, mnogo ličiš na rođaka mog prijatelja." Ako je zainteresovan za razgovor s vama, odgovoriće: "Stvarno? Ko je rođak tvog prijatelja?", a vi ćete tako lakše nastaviti razgovor.

Mia Šerin je na kraju priznala da nije probala ovu metodu, o kojoj su svi u komentarima pisali da im je pomogla, dok je ona imala problem sa anksioznošću. Zato je Mia podelila svoje iskustvo nakon što je primenila malo modifikovanu verziju "Piterove metode".

Kako kaže Mia, tokom primenjivanja ove metode postalo joj je jasno nekoliko stvari.

"Prvo, mala je verovatnoća da će vas ljudi pitati 'Ko je rođak tvog prijatelja?' nakon što ste mu rekli da liči na njega. Drugo, ako osoba misli da tražite Pitera, verovatno neće shvatiti da vam se baš on sviđa", rekla je i dodala da je upravo zbog toga malo izmenila metodu.

"U mojoj novoj i poboljšanoj strategiji, koraci jedan i dva ostaju isti. Uspostavite kontakt očima s muškarcem koji vam se sviđa i pitajte ga zove li se Piter. Nakon toga dolazi korak pod brojem tri u kom, umesto da kažete da liči na rođaka vašeg prijatelja, vi kažite: "Izvini zbog toga. Toliko ličiš na nekoga sa kim sam se spojila na Tinderu", objasnila je i dodala:

"Malo je hrabrije, ali ovako mu prenosite poruku: 'Zgodan si'".

Mia je svoju metodu primenila sedam puta, a od tih je pet prošlo bez uspeha.

"Većina je odgovorila sa 'Uh... pogrešna osoba' pre nego što se udalji, a nekolicina se nasmejala zbunjeno i nije nastavila razgovor. Srećom, sa dva od sedam Pitera zbližila sam se zbog zajedničke traume na stranici za upoznavanje, a jedan je čak tražio moj broj telefona", priseća se Mia. 

Vremenom je postala mnogo hrabrija u prilasku muškarcima i krenula je da proba kreativne ideje.

Ponekad su to potpuni promašaji, ali znalo je i da se dogodi da su je ovi pokušaji zapravo doveli do nekih iskrenih razgovora.

Povezane vesti