Francuska atletičarka Alis Fino, pretrčala je 3.000 metara za manje od 9 minuta, oborila evropski rekord, nastavila da trči do svog dečka sa kojim je 9 godina u vezi i na krunu svog uspeha stavila prsten!

Ona je partnera zaprosila pred milionskim auditorijumom, a internet je imao svoju reč - kaže - romantično, rušenje predrasuda, predugo je čekala i uradila ono što on nije.

Ko zapravo treba da prosi ruku, kada i gde? Da li su bolje intimne, privatne veridbe ili pred većim auditorijumom.

Detaljnije o ovome u emisiji "150 minuta" govorili su Dušan Blagojević, psihološki savetnik i Nena Šantić, predsednica udruženja penzionera Opštine Stari grad.

Kako je objasnila Nena, njoj je čin atletičarke bio vrlo simpatičan, ali joj ipak nije prihvatljivo:

- Ja sam stara generacija, imam 67 godina i ja sam ona generacija gde je muškarac dominantan i gde se podrazumevalo i tako sam vaspitana, da je muškarac taj koji će da pokrene inicijativu, naravno sad se to sve dogovara, ali je vrlo važan faktor bila i porodica. Nije moglo da bude ni prošnje niti udaje, odnosno ženidbe, a da se ne uđe u kuću, da ne znaju roditelji, da se ne pita otac i majka, pre nego što dođe i do veridbe i do svega ostalog. 

Ipak, svi su bili saglasni da je muškarcima ponekad potrebno da ih žena na određeni način malo i "pogura":

- Ponekada mi muškarci umemo da budemo kukavice i da izbegavamo ono što je normalno i žene tu igraju jako veliku ulogu sa svojim standardima. Gde će ona da kaže svom muškarcu, pre svega da bude svesna biološkog sata koji otkucava, jer tu nismo isti. Muškarac može i kasnije da se odluči na brak, a žena ima sat koji otkucava i možda nikad ne bi postala majka upravo zbog toga što gubi vreme sa nekim ko je pogrešan - kaže Dušan.

Šta su sve rekli još o ovoj temi, poslušajte u snimku:

Povezane vesti