Mnogi smatraju da je žene teško „čitati“, ali postoje neki znaci koji daju nagoveštaj o tome da li je ona nedavno uživala u intimnim odnosima.

Privlačnija je

Ako vas jednog dana posebno privuče žena koju inače češće viđate, verovatno je uživala u se*su. Što su se*sualno aktivnije, njihova tela oslobađaju više feromona koji privlače muškarce. Analiza mnogih studija koje je objavio "Journal of Advanced Research" pokazala je da su žene znatno privlačnije muškarcima nakon se*sa.

U boljem raspoloženju

Žene su pod stresom skoro svaki dan, a istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kolorado pokazalo je da redovni se*sualni odnosi povećavaju samu percepciju sreće kod žena. U istraživanju je učestvovalo više od 15.000 ljudi, a pokazalo se da oni koji su imali se*sualne odnose dva do tri puta nedeljno, imaju 55 odsto veću verovatnoću da budu srećniji u odnosu na osobe koje su duže bez se*sualnih iskustava.

Izgleda lepše

Žena se posle se*sa oseća i izgleda lepše.

– Tokom se*sa u telu se dešavaju različite promene – kaže Bin Robinson, profesor na programu Human Sekualiti na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Minesoti. Mišići se opuštaju i bolja je cirkulacija krvi u svim delovima tela, objašnjava on. Blago rumenilo u licu znak je dobrog zdravlja osobe, a pokazuje i viši nivo hormona estrogena, koji se povezuje sa plodnošću žene. Rumeni obrazi kod žena, se*sualno privlače muškarce, pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu St. Endrus u Velikoj Britaniji.

Povezane vesti