Već znamo da su povećan rad od kuće i fleksibilni radni aranžmani izuzetno pozitivno uticali na živote mnogih ljudi.

Rad na daljinu i hibridni rad, koji su sada postali standard, smanjili su stres i izgaranje među zaposlenima i omogućili im zdraviju ravnotežu između posla i privatnog života, piše New York Times.

Međutim, izgleda da je porast fleksibilnih radnih uslova imao još jedan, pomalo neočekivan uticaj: ljudi sada češće stupaju u se*sualne odnose. Ovi zaključci dolaze iz Popisa polova Body+Soul 2024, u kojem je ispitano više od 2000 Australijanaca starijih od 18 godina, kako bi se saznalo šta se zapravo dešava u spavaćim sobama širom zemlje.

Učesnici istraživanja su otkrili da su stres i izgaranje najveće prepreke za se*s, sa 48 posto ispitanika koji su odabrali tu opciju.

Takođe su naveli da su smanjena energija i starenje drugi faktori koji ometaju njihov se*sualni život.

Izgleda da su fleksibilni radni aranžmani najviše uticali na mlađe Australijance, sa gotovo polovinom onih mlađih od 30 godina koji su rekli da im je to omogućilo više se*sa.

Glavna urednica Body+Soul, Džaki Muni, izjavila je da rezultati pokazuju kako odnos Australijanaca prema poslu može značajno uticati na ostala područja njihovih života.

"Kada smo anketirali naciju, stres i pritisci povezani s troškovima života pokazali su se kao jedna od najvećih prepreka se*su", rekla je Muni.

Povezane vesti