Prema najnovijem istraživanju objavljenom u "International Journal of Clinical and Health Psychology", izvođenje specifičnih vežbi manje od 10 minuta dnevno može pomoći muškarcima da produže s*ksualni odnos, uz rezultate vidljive za samo dve nedelje.

Ova studija istražuje uticaj visokointenzivnog intervalnog treninga (HIIT) na prevenciju preuranjene ejakulacije.

Šta je HIIT?

HIIT je režim vežbanja koji se sastoji od kratkih perioda intenzivnog vežbanja, praćenih periodima oporavka s niskim intenzitetom.

Poznato je da HIIT poboljšava kardiovaskularno zdravlje, metabolizam i ima brojne druge zdravstvene koristi.

Problemi sa preuranjenom ejakulacijom

Preuranjena ejakulacija je s*ksualna disfunkcija koja se dešava kada muškarac ejakulira pre ili odmah nakon penetracije, ili uz minimalnu stimulaciju.

Ovaj problem može izazvati frustraciju, nezadovoljstvo u s*ksualnim odnosima, kao i negativno uticati na samopouzdanje i mentalno zdravlje.

Iako je veoma česta, uzrok preuranjene ejakulacije još uvek nije u potpunosti razjašnjen.Sada se pokazuje da može imati pozitivan uticaj i na s*ksualni život muškaraca.

Rezultati studije

U studiji su učestvovala 76 muškarca uzrasta od 18 do 34 godine, koji su imali stabilnu partnerku sa kojom su imali s*ksualne odnose barem jednom nedeljno.

Muškarci su podeljeni u tri grupe: jedna je praktikovala HIIT vežbe sedam minuta dnevno tokom dve nedelje, druga je izvodila vežbe sporog disanja u istom trajanju, dok je treća grupa radila normalne vežbe disanja.

Analiza je pokazala da su simptomi preuranjene ejakulacije opali kod onih koji su se bavili HIIT vežbama, kao i kod onih koji su praktikovali normalno disanje.

Istraživači su objasnili da HIIT vežbe pomažu u regulaciji pažnje na unutrašnje i spoljne telesne senzacije, što može poboljšati kontrolu ejakulacije.

Ako želite da produžite vreme koje provodite u krevetu, razmislite o uključivanju HIIT vežbi u svoju dnevnu rutinu, ili bar praktikujte vežbe disanja.

Ova studija pruža novu perspektivu na to kako kratki, ali intenzivni treninzi mogu pozitivno uticati na s*ksualno zdravlje muškaraca, piše NY Post.

Povezane vesti