Ako ste nenamerno zaboravili da se*s postoji i izvan vaše spavaće sobe, morate to ispraviti kako biste oživeli i održali vaš se*sualni život na zavidnom nivou, a time bili svakodnevno srećniji i opušteniji.

Se*s ekspert David Smit otkriva četiri najčešće greške koje pravite u spavaćoj sobi i šta biste umesto toga trebalo da uradite. Može biti teško uvek održavati stvari uzbudljivim, ali on nudi nekoliko saveta za podmlađivanje vašeg ljubavnog života, a ono na šta posebno upozorava jeste da se moramo fokusirati na ono što se dešava izvan samog se*sualnog iskustva.

Ovo su četiri problema sa kojima se se*s ekspert najčešće susreće:

1. Vaš fokus je 'previše uzak'

Mogli biste nenamerno svu 'se*sualnost zatvoriti' u spavaćoj sobi. David predlaže: „Počnite sa komplimentima tokom dana, nagoveštajima da jedva čekate da kasnije budete sami, i trudite se da poneki komplimenti ne sadrže ni trunku se*sualne konotacije.“ On to opisuje kao „mentalnu predigru“ koja će zasigurno zasladiti raspoloženje pre nego što pređete na 'pravi posao'.

2. Vi cenite glavno jelo u odnosu na predjelo

Ponekad se previše fokusiramo na sam se*s, a to nije dobro. Ženama je potrebno više vremena nego muškarcima da se uzbude, pa morate usporiti s predigrom. „To je jednostavna jednačina, ali što sporije idete napred, ona će brže doživeti orgazam kada dođe do samog odnosa“, ističe David. I što ona brže doživi vrhunac, manje je vremena potrebno da vaša pažnja skrene, što vam može pomoći da izbegnete prerano završavanje 'zabave'.

Ilustracija; Foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock

3. Previše vodite

Muškarci mogu grešiti pokušavajući biti 'vođe', što možda nije najbolji način da oduševite partnerku. Niko ne zna njene želje bolje od nje, pa ni vi. David predlaže da pronađete poze, „ako treba, lezite na leđa, gde ona može kontrolisati tempo, pokrete i uglove kontakta.“ „Obratite pažnju na pokrete njenih kukova i karlice. Zamislite to kao GPS ka njenim zonama užitka i pokušajte da oponašate te pokrete kada vi preuzmete volan,“ dodaje.

4. Ne obraćate pažnju na ono što se dešava 'posle'

Da, dobro ste čuli. Ono što se dešava posle se*sa jednako je važno kao i ono što se dešava pre, pa se nemojte samo okrenuti i zaspati. „Duguješ joj intimnost u vidu poljubaca i maženja. Zašto? Jer dok se tokom se*sa osećaš kao Bog, ona se posle se*sa treba osećati cenjenom, obožavanom i voljenom,“ upozorava David. Zauzvrat, ona će biti spremnija da ponovo doživi isto iskustvo i možda čak bude opuštenija u isprobavanju novih stvari, prenosi The Sun.

Povezane vesti