Istraživanje pod nazivom "Stanje izlazaka: Kako generacija Z redefiniše seksualnost i veze", koje je sproveo Kinsejev institut na Univerzitetu Indiana, pokazalo je zanimljive rezultate o seksualnim odnosima pripadnika različitih generacija, piše Daily Mail.

U istraživanju je učestvovalo 3.310 korisnika aplikacije za upoznavanje Feeld, koji dolaze iz 71 različite zemlje. Učesnici, uzrasta od 18 do 75 godina, odgovarali su na pitanja o svojim seksualnim životima, a dobijeni podaci otkrili su koliko puta mesečno se pripadnici različitih generacija upuštaju u seksualne odnose.

Generacija Z podbacila

Podaci su pokazali da se pripadnici generacije Z (1995–2009) u proseku seksaju tri puta mesečno, a isti broj prijavili su i baby boomeri (1946–1964).

"I generacija Z i bumeri pokazali su gotovo identičnu učestalost seksualnih odnosa, što sugeriše da se pripadnici najmlađe i najstarije generacije najmanje seksaju", stoji u izveštaju.

Milenijalci (1980–1994) i generacija X (1965–1980) pohvalili su se nešto većim brojem – u proseku se seksaju pet puta mesečno, a istraživanje je takođe pokazalo koliko je u proseku slobodnih pripadnika pojedinih generacija.

Status veza i fetiši u krevetu

Skoro polovina pripadnika generacije Z izjavila je da su slobodni, u poređenju sa samo jednom petinom milenijalaca, generacije X i bumera.

Međutim, uprkos tome što se najmanje seksaju, podaci pokazuju da je generacija Z najavanturističkija grupa po pitanju seksa. Čak 55% generacije Z izjavilo je da su otkrili novi fetiš otkako su se pridružili aplikaciji Feeld, u poređenju sa 49% milenijalaca, 39% generacije X i 33% bumera.

"Istraživači su naveli najmanje dva objašnjenja za ovo. Jedno je jednostavno to što stariji odrasli imaju više vremena za učenje i otkrivanje onoga što im se sviđa u seksu, pa su verovatno već otkrili svoje fetiše. Međutim, drugo objašnjenje je da se čini kako mlađi odrasli danas imaju veći ukupni interes za fetiše nego stariji odrasli, što može stvoriti veću otvorenost prema istraživanju i otkrivanju svojih sklonosti", stoji u izveštaju.

Povezane vesti