Postoje određene osobine koje mogu brzo da odvrate partnera. Jedna od njih, koja je nedavno postala tema razgovora, je kuvanje.

Sa porastom poznatih ličnosti koje priznaju da retko kuvaju za svoje porodice, kao što su Kim Kardašijan i Britani Mahomes, javnost je sve više zabrinuta za pitanje bračnih kulinarskih veština.

Na Reditu je jedan korisnik podelio svoje frustracije sa suprugom, koja, prema njegovim rečima, ne ume da kuva ni osnovne stvari.

- Sve je u redu, ali me frustrira što moja žena uopšte ne ume da kuva - započeo je svoju objavu. Iako je u početku uživao u pripremanju obroka, sada mu je to postalo opterećenje, posebno nakon dugog dana na poslu dok njegova žena vreme provodi kod kuće.

Ispostavilo se da supruga ima problema i sa najjednostavnijim poslovima, kao što je rezanje jagoda ili priprema instant testenine. Iako je pokušao da je nauči da kuva, pita se da li je to zaista zbog neznanja ili se možda pretvara da ne zna.

- Ovo je "dil brejker" - dodaje on, ističući da se situacija dodatno pogoršala kada je njegova majka došla u posetu i ponudila pomoć.

Naime, kada je pokušala da pomogne u pripremi jela, supruga nije ni znala da pravilno drži nož, što je izazvalo frustraciju i komentar njegove majke koji ju je, prema njegovim rečima, dodatno vređao. Nakon toga, supruga je bila ljuta jer je nije branio od komentara o njenoj nesposobnosti, osećajući se postiđeno.

Reakcije na Reditu bile su različite. Dok su neki smatrali da treba da se zauzme za svoju ženu, većina je podržavala stav da svaka odrasla osoba treba da ima osnovne kulinarske veštine. Mnogi su se složili da ona treba da zna da sprema jednostavna jela poput testenina ili sendviča, ali i da pravilno koristi kuhinjski pribor.

On je najavio da sa suprugom planira da poseti bračno savetovalište i časove kuvanja.

- Ako se stvari ne promene, gotovo je - naglasio je moguće isključenje.

Prema studiji Harvardske poslovne škole, kućni poslovi mogu biti ozbiljan uzrok prekida veze, pri čemu je 25 posto učesnika izjavilo da su se razveli zbog neslaganja oko kućnih poslova. Stručnjaci poput Ket Hogard Vagli kažu da je kuvanje životna veština i ako partner odbije da uči, nije na drugoj osobi da ih uči.

U ovom slučaju, pitanje kuvanja može izgledati trivijalno, ali može biti simbol dubljih problema u vezi. Da bi održali zdrav odnos, važno je da oba učesnika doprinesu zajedničkom životu, a učenje osnovnih veština kuvanja može biti jedan od načina da se to partnerstvo ojača.

Tagovi:

Povezane vesti