Pre sedam godina, Megan Klark je mislila da je pronašla svoju „sreću do kraja života“ nakon što je šarmantni stranac ušao u bar kojim je upravljala na Ostrvu Vajt – međutim, romansa je ostavila slomljenu i u dugovima, jer se ispostavilo da njen verenik nije bio iskren o svom životu.

Sa samo 20 godina, Megan je bila očarana lordom Bertijem Andervudom. Par se preselio u njegovu raskošnu kuću na obali mora nakon što su uživali u sastancima u Londonu i skupim poklonima kupljenim u "Harrods"-u. Posle šest meseci, Berti ju je zaprosio sa Kartijer prstenom tokom Božića.

Međutim, bajka je počela da se ruši samo dva meseca pre nego što je par trebalo da stane pred oltar. Alarm se upalio u Meganinoj glavi, kada je primetila da u njihov dom stižu pisma na imena koja nikada ranije nije čula.

Berti je to jednostavno odbacio kao pisma za prethodne stanare kuće.

Neuverena njegovim objašnjenjem, Megan je nastavila da istražuje i pronašla razne bankovne kartice registrovane na različita imena.

Poslednji deo ove užasne slagalice sastavio se kada je Megan upisala imena sa kartica u Gugl, što je otkrilo da njen verenik Lord Berti Andervud zapravo uopšte ne postoji.

Umesto da bude lord i časovničar (akreditovani proizvođač satova), 'Berti' je zapravo bio serijski prevarant po imenu Robert Madejski, koji je takođe koristio pseudonime Robert Dauti i Robert Soanes-Madejski za počinjenje zločina.

Nakon što je raskrinkala Bertijevu laž, prevarant je potpuno nestao, ostavivši je sa dugom od 30.000 funti registrovanim na njeno ime.

- Nositi se s raskidom je teško, ali shvatiti da nisi bila zaljubljena u stvarnu osobu je nešto sa čime se i dalje borim. Haos i trauma zbog njegovog nestanka, a zatim samo morati da nastavim dalje kao da se ništa nije desilo, bilo je zaista bizarno - rekla je Megan za "Metro".

Megan je od tada radila na tome da obnovi svoj život i otplati dugove nakon te situacije, dok je Madejski kasnije uhapšen pod optužbom za prevaru i osuđen na pet godina zatvora, međutim, pobegao je 2022. godine i trenutno je još uvek u bekstvu.

Megan je o svom iskustvu pričala i u emisiji "This Morning", gde je istakla da je uspeo da zavara čak i njenu porodicu, koja ga je veoma zavolela.

Njeno gostovanje možete pogledati u snimku:

Povezane vesti